Loading...

Commercial Kitchen at Citibank Building, One Court Square

Architect: Gensler (M. Arthur Gensler Jr. & Associates, Inc.), Kitchen Designer: Gregory Hitchcock
Back To All Commercial Projects

This kitchen project brought together the minds of Cesar NYC’s kitchen designer Gregory Hitchcock and the architects at Gensler Architects including Design Director/Principal ED Wood and Associate Matthew Eckel. We all were positively challenged with the creation of a corporate kitchen / office pantry on the 27th floor, for Savanna’s Marketing Center at One Court Square, Long Island City, NYC, formally known as the Citibank Building.

One unique aspect of this project was the size of the corporate pantry. Savanna asked Gensler Architects and Cesar NYC to create a space that had a residential atmosphere, allowing employees to feel as though they had truly stepped away from their desks when they entered the space to relax and regroup. The residential feel is enhanced here by a family-style island in the center of the space, which has seating much like one would find at home. Throughout the space, seating opportunities were incorporated to allow employees a place to rest, relax, and visit while using the kitchen. This includes an impressive 14 feet long table that is perpendicularly positioned and supported by steel supports cladded in matching material.

Gensler Architects specified dark elm laminate finish combined with black Fenix laminate here to create an aesthetic that is both personal and professional. Cesar NYC’s kitchen designer Greg then came up with this unique custom kitchen design considering all of the client’s and architect’s requests.

The interior space of this stunning commercial project is very bright, overlooking the Manhattan skyline with an amazing wide view. The kitchen includes pullout pantries for storage and a fully integrated refrigerator and freezer, which allows for functionality while still maintaining a sleekness of appearance. It has a white countertop and stands on a floor that comprises large porcelain tiles with a concrete look and feel to open up the space even further. We were delighted to hear that the client truly appreciates our hard work, and that all employees enjoy every minute of their working and leisure time in these unique, beautiful interiors.

Photographer © Costas Picadas